Vin-ci

Ga je verhuizen? Dan is de kans groot dat je in je nieuwe woning fris van start wil en daarom kritisch door je oude spullen heen gaat. Vaak wordt er tijdens een verhuizing veel weggedaan, waaronder meubels die eigenlijk nog in een prima staat verkeren. Ondanks dat deze meubels nog prima tweedehands kunnen worden aangeboden, zien we het vaak gebeuren dat ze uit gemak alsnog naar de stort worden gebracht. Zonde! Wij geven deze spullen daarom graag een tweede leven. Dit doen we op basis van een leaseconstructie. Is iemand het meubel na een tijdje weer zat? Dan nemen wij deze gewoon weer terug.

Waarom Vin-ci?

Met onze Vin-ci service verlengen wij de levensduur van een meubelstuk. Hiermee willen we een voorbeeld zijn voor anderen en bijdragen aan een wereld, waarin meer wordt gerecycled. Want, hoe meer meubels er tweedehands gekocht of gehuurd worden, hoe minder meubels er hoeven te worden geproduceerd of verbrand. En dat draagt dan weer bij aan onze missie: minder CO2 uitstoot! 

Meubels tweedehands aanbieden

Wij dragen ons steentje bij aan de circulaire economie door meubels en andere spullen – die mensen normaalgesproken weg zouden doen tijdens een verhuizing of ontruiming van een huis – tweedehands aan te bieden. Om zeker te weten dat de meubels vervolgens niet alsnog door de nieuwe eigenaar bij de stort belanden, werken we met een leaseconstructie. Hierbij huur je het item dus tegen een klein prijsje. Ben je het item weer zat? Dan nemen wij het weer terug. We gebruiken hiervoor ons eigen platform, maar werken ook samen met sociale wijkteams.

Momenteel knappen we meubels nog niet zelf op en is het dus wel een voorwaarde dat de items die je tweedehands wil aanbieden, in een goede staat verkeren. In de toekomst gaan we wel werken met een eigen werkplaats.

What’s in it for me?

Het voordeel hiervan voor jou is dat je niet zelf aan de slag hoeft met het verkopen of wegbrengen van je spullen. Geen gedoe met kopers die niet komen opdagen, het versturen van spullen of het huren van een aanhangwagen om je meubels naar de kringloop te brengen. Je houdt de items waar je vanaf wilt gewoon apart en wij nemen deze tijdens de verhuizing voor je mee. Dat noemen wij nog eens duurzaam verhuizen!

Verkopen via Vin-ci

Meubels tweedehands verkopen via ons platform kan ook zonder dat je gaat verhuizen. Het is voor iedereen mogelijk een account aan te maken! Wij komen je spullen ophalen en zorgen dat deze verhuurd worden en een mooie nieuwe bestemming krijgen.